123 Flexwonen

De Aardbei in Almere

Landdroststraat 10, Almere

In gebouw De Aardbei zijn 82 studio’s en appartementen door Socius Wonen gerealiseerd. De woningen zijn bedoeld voor studenten en starters. Een deel van de woningen is bestemd voor buitenlandse studenten, en in enkele woningen zijn kwetsbare jongeren gehuisvest. De woningen zijn uitsluitend voor jongeren van 18 tot en met 27 jaar en worden allemaal onder een jongerencontract verhuurd. Dit betekent dat bewoners er maximaal 5 jaar mogen wonen. De looptijd van het project is echter minimaal 10 jaar. 

De woningen zijn verdeeld over 4 verdiepingen. Op elke verdieping wonen 20 bewoners die samen een woongroep vormen. Er zijn twee woningtypen: 57 studio’s en 25 appartementen. De studio’s zijn 25 m² – 35 m² en de appartementen 52m² – 69m². De appartementen bestaan uit twee of drie kamers. In elk soort woning is een open keuken en badkamer met toilet te vinden. De kale huur van de studio’s bedraagt ±€409,- tot ±€489,-. De kale huurprijs van de appartementen is ±€609,- tot ±€709,-. Naast de kale huur komen er servicekosten bij. Verwarming, water, elektriciteit, internet en wasmachinegebruik zitten daarbij inbegrepen. Dit bedrag komt neer op ±€137,-.

Socius heeft voor dit project het WOOW concept ontwikkeld, wat staat voor Wonen, Ontmoeten, Ontspannen en Werken. Dit wordt gerealiseerd door verschillende soorten ruimtes in het gebouw. Naast de woningen zijn er namelijk werkplekken, een horecagelegenheid en een collegezaal. Verder zijn er nog vele gemeenschappelijke ruimtes voor bewoners om samen te komen.

Aantal woningen
82
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Eigenaar/verhuurder
Socius Wonen
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, jongeren, studenten, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
€409,- t/m €709,-
Bouwers/concept
Start
september 2018
Eind
Bijzonderheden
Meer info Informatie over aanmelden

Hier vind je informatie over de aanmeldprocedure voor de Aardbei

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.