‘De Barones’, Alphen a/d Rijn

Corporatie Woonforte heeft in Alphen aan den Rijn een kantoorpand gekocht om het te transformeren naar 131 sociale huurwoningen. Het gebouw heeft de naam ‘De Barones’ gekregen: het ligt tegenover winkelcentrum De Baronie. De woningen zijn bedoeld voor starters t/m 27 jaar, herstarters (gescheiden ouder met kinderen) en spoedzoekers, omdat vooral deze drie groepen nu moeite hebben om een woning te vinden.
Vanwege de gemengde bewonersgroep verloopt de toewijzing anders dan bij andere woningen: Woonforte selecteert de huurders voor De Barones op basis van een intakegesprek, kandidaat-huurders worden op volgorde van loting uitgenodigd voor dit gesprek. De inschrijftijd telt dus niet mee, maar blijft wel behouden om de zoektocht naar een volgende passende huurwoning makkelijker te maken. Mede op verzoek van de gemeente krijgen de huurders een vast contract, dit geeft hen meer zekerheid.
Er komen 58 studio’s, 46 tweekamer- en 27 driekamerwoningen, alle met een klein balkon. Het complex krijgt ook een gezamenlijke fietsenstalling en een grote parkeerplaats. Er zijn goede fiets- en OV-verbindingen met het centrum van Alphen.
De verwachte oplevering is in september 2023.


Aantal woningen
131 (58 studio’s, 46 tweekamer- en 27 driekamerwoningen)
Eigenaar
Woonforte
Start
2023 Q3
Huurprijs
€ 437- € 452 (studio), € 620- € 647 (2 kmr), € 667- € 693 (3 kmr), prijspeil 2023.
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, gezinnen, jongeren
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Contractvorm gebruiker
huur onbepaalde duur
Bijzonderheden
Omdat het een getransformeerd kantoorgebouw betreft is bijna geen woning hetzelfde.

Meer info

Informatie
over inschrijven

De woningen worden vanaf eind februari 2023 aangeboden via Huren in Holland Rijnland.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel