De Binckhorst in Rosmalen

De Binckhorst is een open zorglocatie in de bossen bij Rosmalen, voor ca 300 bewoners met een verstandelijke beperking. Om integratie met de buitenwereld te bevorderen biedt Cello Zorg hier drie tiny houses te huur aan voor niet-cliënten, met als voorwaarde dat zij zich een aantal uren per week inzetten voor de bewoners van De Binckhorst.
Het woonoppervlak van de Heijmans ONE is 39 vierkante meter, verdeeld over twee etages. Omdat huurders actief zijn voor bewoners en Cello geen winst hoeft te maken, kan de maandhuur beperkt blijven tot 630 euro. De huisjes zijn met toestemming van de gemeente voor tien jaar geplaatst. De ONE is gemaakt van duurzame materialen, volledig circulair, vraagt weinig onderhoud en is energieneutraal, met verwarming via infraroodpanelen. De woning voldoet aan de eisen van het bouwbesluit voor tijdelijke woningen. Constructief gaat de woning zeker dertig jaar mee, maar omdat Heijmans ONE een tijdelijk bouwwerk is, mag het maximaal 15 jaar op dezelfde plek staan.


Aantal woningen
3
Eigenaar
Cello Zorg
Start
april 2018
Huurprijs
€ 630 (2018)
Soort eigenaar
zorg- of opvanginstelling
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, ouderen
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven

Het gaat hier maar om 3 huizen, die sinds april 2018 verhuurd zijn. De kans dat er een vrij komt is dus erg klein. Toewijzing gebeurt door Cello ZorgBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel