De Driehoek, Almere-Poort

In mei 2021 is in het Europakwartier van Almere-Poort het appartementencomplex De Driehoek opgeleverd. Het gebouw bevat 46 appartementen van 1-2 kamers, waarvan ruim de helft verhuurd wordt via het concept In Between Places van woningcorporatie Dudok Wonen. Dit concept is gericht op woningzoekenden die door een sociale noodsituatie dringend een woning nodig hebben maar (nog) geen urgentieverklaring hebben. Zij kunnen er maximaal twee jaar blijven, en die tijd gebruiken om een meer permanente woning te vinden. Omdat het huurcontract tijdelijk is vervalt eventuele opgebouwde woonduur bij WoningNet niet. De overige appartementen in de Driehoek worden verhuurd via WoningNet Almere.

De 20 studio’s (28-37 m2) en 6 appartementen (40-47 m2) van In Between Places worden gestoffeerd verhuurd, met harde vloerbedekking, vitrage en overgordijnen, waarbij zoveel mogelijk gebruik is gemaakt van duurzame materialen. De keuken is voorzien van kookplaat en afzuigkap. Bewoners moeten zelf zorgen voor koelkast, wasmachine en meubels. Elke woning heeft ook een klein balkon. Het gebouw is aangesloten op de stadsverwarming van Almere, heeft zonnepanelen op het dak en is geïsoleerd volgens de laatste duurzaamheidseisen. Trein/busstation Almere-Poort ligt op loopafstand.


Aantal woningen
46, waarvan 20 studio's en 6 appartementen (1 slk) voor In Between Places
Eigenaar
Dudok Wonen
Start
mei 2021
Huurprijs
€ 633,25 (prijspeil 2021) excl. servicekosten
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
nieuwbouw
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
Vanwege de grootte van de studio's en appartementen is het niet mogelijk om er met meer dan twee kinderen te wonen. Huisdieren zijn niet toegestaan. Voor jongeren tot 23 jaar biedt Dudok Wonen maatwerk m.b.t. huurkosten, afhankelijk van onder meer het inkomen.

Meer info

Informatie
over inschrijven

Inschrijven voor de Driehoek kan via de speciale website In Between Places.  De overige appartementen in de Driehoek worden verhuurd via WoningNet AlmereBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel