123 Flexwonen

De Fontein, Helden

Jan van den Boschstraat 1, 5988 ED Helden

Stichting De Fontein heeft – zonder winstoogmerk – een voormalige basisschool omgebouwd naar 13 betaalbare studio’s voor jongeren van 18-27 jaar. Zij mogen er maximaal vijf jaar wonen, om zo doorstroming te bevorderen. De appartementen zijn ca 50m2 groot, en tonen dankzij de grote raampartijen ruim en licht. Elke bewoner kan zijn studio naar eigen smaak aanpassen en inrichten. Naast de eigen woonruimte beschikken de bewoners over een eigen berging en een eigen parkeerplaats. Ook is er een gezamenlijke leefruimte.
Men heeft bewust gewacht met de inschrijving van potentiële huurders. Eind oktober 2023 was er een open dag om jongeren en buurtbewoners kennis te laten maken met het project. De stichting doet zijn best om uit de aanmeldingen die jongeren te kiezen die goed bij elkaar passen, zodat er een kleine gemeenschap ontstaat.
Het project heeft een looptijd van 15 jaar, daarna wordt de school gesloopt en komt er een groen park voor de buurt. Vooruitlopend daarop wordt al zoveel mogelijk groen geplant.  Ook de verbouwing was ‘groen’: er zijn zoveel mogelijk materialen hergebruikt.

Aantal woningen
13
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Eigenaar/verhuurder
Stichting De Fontein
Soort eigenaar
particulieren
Doelgroep
jongeren
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
onder de huursubsidiegrens
Bouwers/concept
Start
2023 Q4
Eind
Bijzonderheden

Stichting De Fontein kreeg deze mogelijkheid in 2019 door het winnen van een door de gemeente uitgeschreven prijsvraag over herbestemming van de school, die al sinds 2017 leeg stond.

Meer info Informatie over aanmelden

Belangstellenden kunnen zich inschrijven via de website van Stichting De Fontein.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.