De Komeet, Zeewolde

Per 1 februari 2023 zijn in een voormalig kantoorpand op bedrijventerrein Planetenveld 23 studio’s en appartementen beschikbaar, waarvan 17 voor mensen die door omstandigheden tijdelijk een extra steuntje in de rug nodig hebben. Voorwaarde is wel dat zij enige vaardigheden beheersen om zelfstandig te kunnen wonen, of dat ze gemotiveerd zijn om een zelfstandigheidstraining te volgen. Ze huren zelf de woning in De Komeet en krijgen ondersteuning van professionals waar nodig. De Komeet is een zgn. “tussenvoorziening”,  het streven is dat de bewoners binnen twee jaar doorstromen naar een reguliere huurwoning.
De andere zes appartementen zijn bestemd voor huurders zonder een ondersteuningsvraag. Hierdoor ontstaat een zogenoemde magic mix: een gemeenschap van ‘vragende’ en ‘dragende’ bewoners.
Het project is een samenwerking van de gemeente Zeewolde met GGz Centraal, ’s Heerenloo, Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF), Makelaardij Van der Hoek, en corporaties Woonpalet en De Alliantie. De lasten voor de gemeente worden o.a. gedekt door geld dat de regering heeft vrijgemaakt voor een brede aanpak van dak- en thuisloosheid, de zogeheten Blokhuisgelden.


Aantal woningen
23
Eigenaar
gemeente Zeewolde, maatschappelijke zorginstanties
Start
2023 Q1
Huurprijs
ca € 633 (excl. servicekosten) , prijspeil 2023. Huurtoeslag mogelijk vanaf 23 jaar
Soort eigenaar
gemeente, maatschappelijke organisatie, zorg- of opvanginstelling
Doelgroep
gescheiden mensen, jongeren, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen, wonen
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
-

Meer info

Informatie
over inschrijven

Inwoners van Zeewolde hebben voorrang op de toegang tot De Komeet.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel