123 Flexwonen

De Kwekerij fase I – Sequoia in Utrecht

Burgemeester Fockema Andreaelaan 15, 3582 KA Utrecht

Op het voormalig KPN-terrein aan de Burgemeester Fockema Andreaelaan in Utrecht ontwikkelen Jebber en de SSH samen zo’n 750 – 800 woningen voor studenten en starters. Het terrein “De Kwekerij” ligt op een centrale locatie precies tussen het centrum van Utrecht en De Uithof (Utrecht Science Park) in. Het terrein is in 2008 aangekocht door de SSH. De titel “De Kwekerij” is een verwijzing naar het verleden waarin dit gebied diverse tuinderijen herbergde.

De locatie wordt in drie fasen ingericht. De SSH ontwikkelt Fase I: Sequoia, 318 studenten studio’s in één woontoren, die naar verwachting in de eerste helft van 2020 wordt opgeleverd. De studio’s zijn ongeveer 21m2 en hebben een klein keukenblok en een eigen badkamer met douche en toilet. Elke verdieping heeft een grote, gezellige woonkeuken waar de bewoners met elkaar kunnen relaxen, studeren of eten. Fase II & III worden uitgevoerd door Jebber.

De Kwekerij wordt duurzaam ontwikkeld. Dat betekent onder andere dat de energie voor de woningen op De Kwekerij zoveel mogelijk lokaal zal worden opgewekt en dat de voormalige atoombunker wordt hergebruikt als waterberging en vijver. Op de daken van alle woongebouwen komen zonnepanelen, waarmee de gebouwen worden voorzien van stroom. Een aantal daken wordt als ‘groen dak’ uitgevoerd. Er komen deelauto’s, deelfietsen en deelscooters op De Kwekerij, zodat er zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van eigen vervoersmiddelen.

Aantal woningen
318
Aard gebouw
nieuwbouw
Eigenaar/verhuurder
SSHXL
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
studenten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
campuscontract
Huurprijs
Bouwers/concept
Start
2020
Eind
Bijzonderheden
Meer info Informatie over aanmelden

Fase 1 – Sequoia is bedoeld voor studenten. De studio’s worden verhuurd met een campuscontract. Op de website van de SSH vind je meer informatie.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.