De Kwekerij fase I – Sequoia in Utrecht

Op het voormalig KPN-terrein aan de Burgemeester Fockema Andreaelaan in Utrecht ontwikkelen Jebber en de SSH samen zo’n 750 – 800 woningen voor studenten en starters. Het terrein “De Kwekerij” ligt op een centrale locatie precies tussen het centrum van Utrecht en De Uithof (Utrecht Science Park) in. Het terrein is in 2008 aangekocht door de SSH. De titel “De Kwekerij” is een verwijzing naar het verleden waarin dit gebied diverse tuinderijen herbergde.

De locatie wordt in drie fasen ingericht. De SSH ontwikkelt Fase I: Sequoia, 318 studenten studio’s in één woontoren, die naar verwachting in de eerste helft van 2020 wordt opgeleverd. De studio’s zijn ongeveer 21m2 en hebben een klein keukenblok en een eigen badkamer met douche en toilet. Elke verdieping heeft een grote, gezellige woonkeuken waar de bewoners met elkaar kunnen relaxen, studeren of eten. Fase II & III worden uitgevoerd door Jebber.

De Kwekerij wordt duurzaam ontwikkeld. Dat betekent onder andere dat de energie voor de woningen op De Kwekerij zoveel mogelijk lokaal zal worden opgewekt en dat de voormalige atoombunker wordt hergebruikt als waterberging en vijver. Op de daken van alle woongebouwen komen zonnepanelen, waarmee de gebouwen worden voorzien van stroom. Een aantal daken wordt als ‘groen dak’ uitgevoerd. Er komen deelauto’s, deelfietsen en deelscooters op De Kwekerij, zodat er zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van eigen vervoersmiddelen.


Aantal woningen
318
Eigenaar
SSHXL
Start
2020
Huurprijs
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
studenten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
nieuwbouw
Contractvorm gebruiker
campuscontract
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven

Fase 1 – Sequoia is bedoeld voor studenten. De studio’s worden verhuurd met een campuscontract. Op de website van de SSH vind je meer informatie.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel