De Loskade, Groningen

Aan De Loskade, op het voormalige Suikerfabriekterrein in Groningen, is een wijk gebouwd voor tijdelijk verblijf. Het project bestaat uit 32 studio’s (42m2) en 14 eengezinshuizen (vanaf 80m2). Alle woningen zijn gestoffeerd, beschikken over een complete keuken met apparatuur en inventaris, en zijn volledig gemeubileerd, inclusief smart tv en wasmachine. Bouwbedrijf van Wijnen dat zelf de exploitatie verzorgt noemt het project een Living Lab.

Deze pop-up wijk zal er tot 2030 staan, daarna worden alle huizen gedemonteerd en elders opnieuw opgebouwd. De woningen zijn energie-neutraal (‘nul op de meter’), ook in de buitenruimte speelt circulariteit een belangrijke rol. Er is ruimte voor een grote variëteit aan biologisch gekweekte bloeiende planten, eetbare kruiden en bloemen. Een ondergrondse regenwaterbuffer zorgt ervoor dat de tuin op natuurlijke wijze water krijgt. Ook de bestrating en lichtmasten (voorzien van hightech led-armaturen) in de binnentuin zijn voorbeelden van hergebruik.


Aantal woningen
46
Eigenaar
van Wijnen
Start
2020
Huurprijs
Studio's € 950 p.m. huizen vanaf €1315 p.m. (all-in, inclusief inventaris)
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, gezinnen, jongeren, ouderen, statushouders, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
De huurperiode bedraagt maximaal zes maanden. Voor internationale studenten is een huurperiode van tien maanden mogelijk.

Meer info

Informatie
over inschrijven

Inschrijven voor een woning op de loskade kan via de website van het projectBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel