De Maurits in Amsterdam

In totaal zijn er in De Maurits 22 kleine woningen van ca. 37 m² voor eenpersoonshuishoudens gekomen. Ymere, Dura Vermeer, stadsdeel Oost en architectenbureau Culd hebben er samen voor gezorgd dat de woningen  snel gemaakt zijn. De verbouwing heeft een half jaar geduurd. In tien woningen komen jongeren te wonen in de leeftijd van 23 tot 28 jaar en in twaalf woningen statushouders van dezelfde leeftijd. De jongeren en statushouders krijgen een huurcontract van 5 jaar.

De Maurits heeft verschillende voorzieningen gericht op ‘samen doen’. Eén van de woningen is omgebouwd tot een tijdelijke gemeenschappelijke leef- en ontmoetingsruimte met keuken. Hier kunnen de jongeren samen koken en eten. Er is ook een gemeenschappelijke wasruimte in het pand. Om prettig met elkaar samen te leven maken de bewoners woonafspraken. Bijvoorbeeld over het gebruik en schoonhouden van de algemene ruimtes.


Aantal woningen
22
Eigenaar
Ymere
Start
2017
Huurprijs
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren, statushouders
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven

Informatie over woningen voor jongeren en studenten vind je op de website van YmereBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel  

Trefwoorden: praktijkvoorbeelden,