123 Flexwonen

De Nieuwe Eyk in Utrecht

Eykmanlaan 72, Utrecht

Op de Eykmanlaan in Tuindorp, Utrecht is De Nieuwe Eyk te vinden. Dit project bestaat uit 102 studio’s en 8 appartementen. De woningen in De Nieuwe Eyk zijn sociale huurwoningen en bestemd voor statushouders, kwetsbare jongeren en studenten. Dit project is gerealiseerd door Socius Wonen in samenwerking met woningcorporatie Mitros en zal minimaal 10 jaar duren. Het gebouw van De Nieuwe Eyk is een voormalig woonzorgcentrum.

De studio’s hebben een eigen badkamer en een eigen open keuken. 86 studio’s zijn ongeveer 26m² en 10 studio’s zijn tussen de 23m² en 53m². Daarnaast zijn er zijn 5 tweekamerappartementen die 54m² tot 66m² bedragen en 2 driekamerappartementen die 70m² tot 74m² zijn. De studio’s zijn bestemd voor 1-persoonshuishoudens. De huurprijs is vanaf €393,46. Dit bedrag is exclusief servicekosten en exclusief gas, water en licht. Het is mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

In de Nieuwe Eyk wonen starters en studenten die samen met een groep statushouders en kwetsbare jongeren een community vormen. De bewoners beheren het gebouw zelf onder begeleiding van Socius. Er worden veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd en er zijn gemeenschappelijke ruimtes. Op elke verdieping is een gemeenschappelijke woonkamer met keuken en een wasruimte.

Aantal woningen
110
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Eigenaar/verhuurder
Mitros in samenwerking met Socius Wonen
Soort eigenaar
marktpartij, woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, jongeren, statushouders, studenten, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
vanaf €393,46
Bouwers/concept
Start
februari & juli 2018
Eind
Bijzonderheden

zelfbeheer door bewoners

Meer info Informatie over aanmelden

Hier vind je informatie over wonen in de Nieuwe Eijk en inschrijven bij Socius

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.