123 Flexwonen

De Ravel in Utrecht

Ravellaan 96, Utrecht

Voormalig kantoorpand van de gemeente Utrecht De Ravel is getransformeerd tot 180 woningen voor jongeren. De woningen zijn gerealiseerd door Socius Wonen in samenwerking met Plegt-Vos. Het is bedoeld voor jongeren van 18 tot en met 28 jaar. Daarnaast wonen er ook een aantal statushouders en kwetsbare jongeren. Het project is gestart in juli 2015 en zal minimaal 10 jaar lopen.

Er zijn 9 verdiepingen waar op elke verdieping 20 bewoners wonen en samen een woongroep vormen. Met deze woongroep worden de woonkamer, douches, toiletten en keuken gedeeld. Er zijn 3 type woningen te vinden in het gebouw: 54 kamer zijn 19m², 108 kamers zijn 22m² en 18 kamers zijn 27m². De huurprijs is inclusief gas, water, elektra, internet en gemeentelijke heffingen. Er is een wasruimte aanwezig met wasmachines en drogers.

Aan de voorkant van De Ravel is een groot parkeerterrein te vinden bedoeld voor de bewoners. Achter het pand ligt een voetbalkooi. Daarnaast zijn er moestuinbakken waar de bewoners gebruik van kunnen maken. Op de begane grond is de voormalige kantine verbouwd tot stadsrestaurant KANTIEN, inclusief zonnig terras. Verder zijn er nog ruimtes in het gebouw te vinden voor creatieve doeleinden, zoals het maken van muziek.

Aantal woningen
180
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Eigenaar/verhuurder
Socius Wonen
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
jongeren, statushouders, studenten, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen, wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
Bouwers/concept
Start
juli 2015
Eind
Bijzonderheden

veel voorzieningen voor recreatie

Meer info Informatie over aanmelden

Hier vind je informatie over aanmelden bij Socius voor wonen in de Ravel

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.