123 Flexwonen

De Rietgors, Winterdijk, Gouda

Winterdijk 14, 2801 SJ Gouda

In het najaar van 2021 heeft woningcorporatie Mozaïek Wonen, in samenwerking met de Gemeente Gouda,  60 verplaatsbare sociale huurwoningen gerealiseerd aan de Winterdijk. Het betreft kleine woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens,  bestemd voor specifieke groepen die op dit moment weinig kansen hebben op de woningmarkt: jongeren, starters en spoedzoekers. De huurders krijgen een huurcontract voor 5 jaar, ze zijn zelf verantwoordelijk voor het op tijd vinden van nieuwe woonruimte. Hun inschrijfduur loopt in die 5 jaar gewoon door.

Ter bevordering van sociale contacten bevat het complex een collectieve ontmoetings- en recreatieruimte en komt er een (verplichte) bewonersvereniging. De contributie daarvoor (ca € 20 p/m) wordt geïnd via de huur. Vanwege de specifieke eisen voor dit project worden huurders geselecteerd op basis van hun motivatie.

De woningen zijn gebouwd in twee lagen (totaal ca. 6 meter hoog) in een modulair, prefab bouwsysteem, met een galerij op de eerste verdieping. Het concept is ontwikkeld door Finch Building en de woningen zijn gebouwd door De Groot Vroomshoop. Er zijn geen privétuinen of balkons, wel hebben de huurders een eigen berging. De units zijn gasloos, duurzaam en circulair (constructiemateriaal is hout) en staan op de oude funderingen van een gesloopte school. Om het plan snel uit te kunnen voeren is gebruik gemaakt van een tijdelijk leeg terrein, een zogenoemd pauzelandschap. Het project overbrugt de tijd totdat een regulier bouwplan ontwikkeld wordt.

Aantal woningen
60 units: 14 studio’s (30 m2) en 46 tweekamerwoningen (40 m2)
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Mozaïek Wonen
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, statushouders, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
sociale huur
Bouwers/concept
Start
2020
Eind
Bijzonderheden

7 studio’s en 18 tweekamerwoningen zijn bestemd voor jongeren en starters (18 t/m 27 jaar). De overige 35 woningen worden gereserveerd voor spoedzoekers en mensen met begeleiding op maat.

Meer info Informatie over aanmelden

De woningen worden verhuurd via Woningnet. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een motivatiegesprek.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.