123 Flexwonen

De Rietkraag, Gouda

Gouda, Prinsenhof, 2804 RE Gouda

Voor bewoners van diverse locaties van Zorgpartners Midden Holland wordt een complex voor tijdelijke opvang gebouwd. De tijdelijke huisvesting krijgt de naam De Rietkraag. Drie locaties van Zorgpartners moeten aangepast worden om aan de zwaardere verpleeghuiszorg van deze clienten te kunnen blijven voldoen. Semipermanente huisvesting maakt het mogelijk om 100 clienten tijdelijk te huisvesten waardoor bewoners en medewerkers zoveel mogelijk op één locatie bij elkaar blijven. Uitgangspunt is dat de semipermanente huisvesting minimaal 6 jaar in gebruik zal zijn voor de verschillende transities. Wat er daarna mee gebeurd is nog niet bekend, maar de woningen zullen worden hergebruikt.

De tijdelijke huisvesting in Gouda ligt centraal in de regio Midden-Holland, zowel voor bewoners uit Boskoop en Waddinxveen als voor die uit Lekkerkerk. De locatie voor de semipermanente huisvesting is een eigen terrein naast het huidige verpleeghuis Prinsenhof aan de Ridder van Catsweg in Gouda. Op deze locatie stond het inmiddels afgebroken gebouw van het voormalige verpleeghuis De Riethoek. De bouw is medio oktober 2019 gestart en is naar verwachting aan het eind van het eerste kwartaal van 2020 gereed. De tijdelijke huisvesting kan dan in het tweede kwartaal in 2020 in gebruik worden genomen.

De te realiseren huisvesting in Gouda wordt laagbouw met drie verdiepingen en een lift. Cliënten verblijven net als in de huidige verpleeghuizen op woonverblijven met huiskamers. De appartementen zijn ruim en met eigen sanitair.

Aantal woningen
100
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Zorgpartners Midden-Holland
Soort eigenaar
maatschappelijke organisatie
Doelgroep
ouderen
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wisselwoning, wonen met zorg
Contractvorm gebruiker
gebruikscontract
Huurprijs
Bouwers/concept
Start
tweede kwartaal 2020
Eind
Bijzonderheden

Bouw door De Meeuw

Meer info Informatie over aanmelden

Deze woningen worden gebruikt als wisselwoning voor bewoners van Zorgpartners Midden Holland. Er is dus geen open inschrijving.

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.