123 Flexwonen

‘De Statenhof’, Leiderdorp

Reaal 1, 2353 TK Leiderdorp

Het al jaren leegstaande kantoorgebouw ‘De Statenhof’ is door Regiobouw Haarlemmermeer, in samenwerking met Vastgoedontwikkelaar Citystone Group BV en READ Vastgoed,  in de zomer van 2022 getransformeerd tot 206 studentenappartementen. Citystone richt zich daarbij vooral op de groeiende groep (internationale) studenten in Leiden. Op de begane grond is plaats voor winkels en een dierenkliniek.
In het bestaande gebouw zijn 168 studio’s (ca 32m2) ingebouwd, daarnaast is er een extra verdieping geplaatst die ruimte biedt aan nog eens 38 appartementen. Iedere student heeft een eigen ‘prefab’ badkamer, deze zijn tijdens de ruwbouw kant-en-klaar op de verdiepingen gehesen. Daarnaast heeft het gebouw  gezamenlijke voorzieningen gekregen: studeer-/werkruimtes, fietsenbergingen, wasruimten en een dakterras op de derde verdieping.
Vanaf het najaar 2022 huurt gemeente Leiden een jaar lang 36 appartementen van Citystone, voor de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen. Oekraïners die bij Leiderdorpse gastgezinnen wonen hebben daarbij voorrang, de overige plekken worden via de Veiligheidsregio verdeeld.

Aantal woningen
206, waarvan 36 tijdelijk gebruikt voor Oekraïense vluchtelingen
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Eigenaar/verhuurder
Citystone Group BV
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
studenten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
campuscontract, tijdelijk huurcontract
Huurprijs
ca €550 p/m
Bouwers/concept
Start
2022 Q3
Eind
Bijzonderheden

Meer info Informatie over aanmelden

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.