Sint Joachim en Anna, Veghel

Voormalig verpleeghuis Sint Joachim & Anna in Veghel heeft een nieuwe bestemming: BrabantWonen heeft het verbouwd tot een woonlocatie voor jongvolwassenen, met 12 studio’s (25 m2) en 36 tweekamerappartementen (49 m2). Iedere woning heeft een eigen keukenblok, een eigen badkamer, wasmachineaansluiting en berging. Daarnaast zijn er drie gezamenlijke huiskamers en een tuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Ook is er een gezamenlijke inpandige fietsenstalling.
De helft van de 45 zelfstandige woningen is bestemd voor jongeren uit Veghel e.o., de andere helft is voor statushouders van 18-30 jaar.  De bewoners wonen zelfstandig, maar leven ook samen. In het woonconcept staat het omkijken naar elkaar en de mensen in de omgeving centraal. De beoogde bewoners krijgen, behalve een woning, een mooie opstap naar zelfstandigheid in de maatschappij. Waar nodig worden ze hierbij ondersteund.
Als alles volgens plan verloopt is de verbouwing begin 2023 gereed.


Aantal woningen
48 (36 tweekamerappartementen en 12 studio’s)
Eigenaar
BrabantWonen
Start
2023
Huurprijs
studio max € 410,42, appartement max. € 601,25 (prijspeil 2022, excl servicekosten)
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren, statushouders
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen, wonen
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
-

Meer info

Informatie
over inschrijven

Alle informatie over huren in De Thuishaven staat in de verhuurbrochure. De woningen worden aangeboden via Ons Huiz.
De minimumleeftijd  voor huurders is 18 jaar. De maximumleeftijd voor een studio is 22 jaar,  voor een appartement 30 jaar.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel