123 Flexwonen

“De Toekomst”, Bajeskwartier, Amsterdam

Bijdorpplantsoen, 1096DC Amsterdam

Woningcorporatie De Alliantie en Hotel Jansen zijn in de nieuwe en duurzame woonwijk Bajeskwartier – het terrein van de voormalige Bijlmerbajes – gestart met de bouw van een wooncomplex met bijna 500 wooneenheden. Het gaat om 280 studentenwoningen voor de Alliantie (oostzijde gebouw) en 200 shortstay kamers voor de tweede vestiging van Hotel Jansen (westzijde gebouw). Deze organisatie richt zich op het tijdelijk (max. 6 maanden) huisvesten van internationale studenten en young professionals.
De meeste studentenstudio’s (259) zijn 21 m2 groot. De overige studio’s (21) zijn iets groter: 25 tot 34 m2. Alle studio’s krijgen een klein keukenblokje zonder apparatuur en een badkamer met douche en toilet. Verder krijgen alle studio’s een snelle internetaansluiting. De studio’s hebben vloerverwarming en vloerkoeling. In de studio’s is geen wasmachineaansluiting, maar bewoners mogen met korting gebruikmaken van de wasmachines en drogers in het ‘Laundry Café’ van Hotel Jansen.
Het duurzame gebouw is ontworpen door Moke Architecten en is in 2023 opgeleverd. Het complex krijgt gezamenlijke ruimten voor koken, werken, ontspannen, een groot café-restaurant, een terras, een gym en een ‘wasserette-bar’. Het gebouw heeft uitzonderlijk veel zonnepanelen, op zowel dak als gevel.

Aantal woningen
280 studentenwoningen, 200 shortstay kamers
Aard gebouw
nieuwbouw
Eigenaar/verhuurder
De Alliantie; Hotel Jansen
Soort eigenaar
marktpartij, woningcorporatie
Doelgroep
jongeren, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
logies, wonen
Contractvorm gebruiker
campuscontract, tijdelijk huurcontract
Huurprijs
studentenkamer € 416 - 647 excl servicekosten (ca € 70). Shortstay vanaf € 879. Prijspeil 2023
Bouwers/concept
Heddes/Ursem
Start
2023 Q2/Q3
Eind
Bijzonderheden

De kleinere studio’s (21 m2) zijn voor studenten vanaf 18 jaar. De grotere studio’s (25 tot 34 m2) zijn voor studenten vanaf 23 jaar.

Meer info Informatie over aanmelden

De studentenkamers worden aangeboden via Room.
De shortstay-kamers worden verhuurd via de website van Hotel Jansen

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.