Duurzame woningen Stroinkslanden Enschede

Stroinkslanden is een groene wijk aan de zuidrand van Enschede, waar corporatie de Woonplaats op diverse plekken nieuwe woningen ontwikkelt. Er zijn woningen gesloopt die plaats hebben gemaakt voor de groenstructuur en voor nieuwbouw. Ook zijn er meerdere woningen opgeknapt. Aan de Ahuislanden, Assinklanden, Holtwiklanden en twee plekken aan de Auskamplanden werden in december 2019 23 modulaire woningen van één laag gerealiseerd door Hodes. De woningen zijn zeer duurzaam en gasloos gebouwd. Door middel van zonnepanelen en een warmtepomp wordt de woning van energie voorzien.

De woningen zijn onder geconditioneerde omstandigheden in de fabriek geassembleerd. Ze zijn in korte tijd geplaatst en kunnen ook weer in korte tijd verplaatst worden naar een andere locatie. Belangstellenden voor deze nieuwbouw konden meedenken over de woningen en kozen dit plan van Hodes als de beste. De woningen hebben twee slaapkamers en de toekomstige bewoners konden kiezen voor wonen voor of achter en voor de kleurstelling van keuken, badkamer en toilet.


Aantal woningen
23
Eigenaar
De Woonplaats
Start
december 2019
Huurprijs
Huur van €652 tot €712, sevicekosten €50 per maand
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren, ouderen
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar, nieuwbouw
Contractvorm gebruiker
huur onbepaalde duur, tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven

Informatie over inschrijving en verhuur vindt u op de website van De WoonplaatsBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel