123 Flexwonen

DUWO studio’s, Sluisbuurt, Amsterdam

Sluisbuurt, Amsterdam

In de Sluisbuurt, een nieuwe hoogbouwwijk op de kop van het Zeeburgereiland in Amsterdam-Oost, laat DUWO twee gebouwen plaatsen voor de huisvesting van ca. 770 studenten en jongeren.
In gebouw A, een U-vormig woonblok, komen 242 zelfstandige studio’s (21 m2). Om de interactie tussen de bewoners te stimuleren worden er ook een aantal gemeenschappelijke plekken gecreëerd, zoals een ontmoetingsruimte, wasserette, binnentuin en dakterras. Gebouw B, met in totaal 525 studio’s, bestaat uit zowel laagbouw als een woontoren van 70m hoog; het krijgt ook twee zgn. ‘common rooms’, een wasserette, een atrium en een gemeenschappelijke binnentuin. Het complex bevat merendeels zelfstandige studio’s, maar een deel van de studentenwoningen bestaat uit kamers met gedeelde voorzieningen. Het nieuwe onderwijscomplex van Hogeschool Inholland, waarin op termijn bijna al hun opleidingen in Amsterdam en Diemen zullen worden samengevoegd, ligt vlakbij.
Beide DUWO-gebouwen zijn gasloos, ze worden aangesloten op het warmtenet. Op daken en gevels komen zonnecellen. Ook de infrastructuur van de Sluisbuurt wordt duurzaam: er valt straks veel te wandelen, fietsen en sporten, het gebied wordt autoluw. De IJ-tram biedt een goede verbinding (10 min.) naar Amsterdam CS, de Indische buurt ligt op fietsafstand.

De woningen worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2025 opgeleverd.

Aantal woningen
800
Aard gebouw
nieuwbouw
Eigenaar/verhuurder
DUWO
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
campuscontract, tijdelijk huurcontract
Huurprijs
75% van de studentenstudio's voor € 442; overige woningen onder € 600.
Bouwers/concept
Start
2025 Q3
Eind
Bijzonderheden

De woningen zullen ‘eeuwigdurend’ sociaal worden verhuurd, met WWS-huurprijzen onder de liberalisatiegrens.

Meer info Informatie over aanmelden

De studentenstudio’s worden twee maanden voor oplevering aangeboden op aanbodplatform ROOM. Van de jongerenwoningen is op dit moment (augustus 2022) nog niet bekend hoe ze zullen worden aangeboden.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.