DUWO studio’s, Sluisbuurt, Amsterdam

In de Sluisbuurt, een nieuwe hoogbouwwijk op de kop van het Zeeburgereiland in Amsterdam-Oost, laat DUWO twee gebouwen plaatsen voor de huisvesting van ca. 770 studenten en jongeren.
In gebouw A, een U-vormig woonblok, komen 242 zelfstandige studio’s (21 m2). Om de interactie tussen de bewoners te stimuleren worden er ook een aantal gemeenschappelijke plekken gecreëerd, zoals een ontmoetingsruimte, wasserette, binnentuin en dakterras. Gebouw B, met in totaal 525 studio’s, bestaat uit zowel laagbouw als een woontoren van 70m hoog; het krijgt ook twee zgn. ‘common rooms’, een wasserette, een atrium en een gemeenschappelijke binnentuin. Het complex bevat merendeels zelfstandige studio’s, maar een deel van de studentenwoningen bestaat uit kamers met gedeelde voorzieningen. Het nieuwe onderwijscomplex van Hogeschool Inholland, waarin op termijn bijna al hun opleidingen in Amsterdam en Diemen zullen worden samengevoegd, ligt vlakbij.
Beide DUWO-gebouwen zijn gasloos, ze worden aangesloten op het warmtenet. Op daken en gevels komen zonnecellen. Ook de infrastructuur van de Sluisbuurt wordt duurzaam: er valt straks veel te wandelen, fietsen en sporten, het gebied wordt autoluw. De IJ-tram biedt een goede verbinding (10 min.) naar Amsterdam CS, de Indische buurt ligt op fietsafstand.

De woningen worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2025 opgeleverd.


Aantal woningen
800
Eigenaar
DUWO
Start
2025 Q3
Huurprijs
75% van de studentenstudio's voor € 442; overige woningen onder € 600.
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
nieuwbouw
Contractvorm gebruiker
campuscontract, tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
De woningen zullen 'eeuwigdurend' sociaal worden verhuurd, met WWS-huurprijzen onder de liberalisatiegrens.

Meer info

Informatie
over inschrijven

De studentenstudio’s worden twee maanden voor oplevering aangeboden op aanbodplatform ROOM. Van de jongerenwoningen is op dit moment (augustus 2022) nog niet bekend hoe ze zullen worden aangeboden.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel