Flaviadonk, Roosendaal

Wooncorporatie Alwel en de gemeente Roosendaal hebben plannen voor de bouw van 40 flexwoningen aan de Flaviadonk, op het terrein van een voormalige basisschool. De woningen kunnen in 2023 worden opgeleverd, daarna blijven ze nog minimaal 20 jaar staan – Alwel heeft het terrein gekocht van de gemeente. Er komen 30 studio’s (28m2) voor 1-2 persoonshuishoudens, en 10 tweekamerwoningen (35m2) voor éénoudergezinnen.
Alle woningen zijn bestemd voor spoedzoekers. Zij krijgen een contract voor maximaal twee jaar, die tijd kunnen ze benutten om meer permanente woonruimte te vinden. De opbouw van hun woonduur loopt in die twee jaar gewoon door.
De houtbouw-units komen van fabrikant Barli, ze zullen vergelijkbaar zijn met de units die in 2019 aan de President Kennedylaan in Roosendaal zijn geplaatst: gasloos en voorzien van een woonklare betonvloer, behang, vitrage, led-verlichting aan het plafond en een keukenblok met elektrische kookplaat, afzuigkap en koelkast.
Het groene karakter van de huidige locatie, met volgroeide bomen, blijft zoveel mogelijk behouden. Elke woning krijgt ook een privé-buitenruimte.


Aantal woningen
30 studio's en 10 tweekamerwoningen
Eigenaar
Alwel
Start
2023
Huurprijs
€ 480 voor studio, € 530 voor tweekamerwoning (prijspeil 2022)
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, ouderen
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
-

Meer info

Informatie
over inschrijven

De woningen zullen tzt worden aangeboden via Klik voor WonenBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel