Flexcampus Hapert, Bladel

Tussen het Kempisch Bedrijven Park en de bebouwde kom van Hapert is een gebouw met 120 studio’s van 34 vierkante meter verrezen, waarin totaal 240 migranten gehuisvest worden. De bewoners zijn werknemers uit landen als Polen, Roemenië en Hongarije die via Metaal Flex bij bedrijven in de Kempen worden gedetacheerd. De Campus heeft goede voorzieningen, zoals een kleine winkel, twee sportvelden, wasmachines en drogers, internet, glasvezel en 144 parkeerplaatsen. Er is permanent een beheerder op het complex aanwezig. De behoefte aan werknemers in het bedrijfsleven is groot. Naar schatting werken er in de Kempen zo’n 5.000 migranten uit Oost-Europa.

De bewoners uit de buurt zijn betrokken bij de plannen. Metaal Flex heeft een aantal toezeggingen  aan de omgeving gedaan op gebied van het beheer en de verkeersafwikkeling. De gemeente heeft nog een herinrichting van de weg op het programma staan omdat omwonenden bevreesd zijn dat er een lastige verkeerssituatie ontstaat door de toename van verkeer. Metaal Flex  draagt bij in de kosten van de herinrichting.


Aantal woningen
120 studio's, 240 plaatsen
Eigenaar
Van Heugten Groep
Start
2020
Huurprijs
Soort eigenaar
werkgever
Doelgroep
arbeidsmigranten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
logies
Aard gebouw
nieuwbouw
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven

De woonruimten in dit pand worden toegewezen door Metaalflex aan eigen medewerkersBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel