123 Flexwonen

Flexcampus Hapert, Bladel

De Wijer 52, 5527 EM Hapert

Tussen het Kempisch Bedrijven Park en de bebouwde kom van Hapert is in 2020 een gebouw met 120 studio’s van 34 vierkante meter verrezen, waar in totaal 240 arbeidsmigranten gehuisvest zijn. De bewoners zijn werknemers uit landen als Polen, Roemenië en Hongarije die via Metaal Flex bij bedrijven in de Kempen worden gedetacheerd. De campus heeft goede voorzieningen, zoals een kleine winkel, twee sportvelden, wasmachines en drogers, internet, glasvezel en 144 parkeerplaatsen. Er is permanent een beheerder op het complex aanwezig. De behoefte aan werknemers in het bedrijfsleven is groot. Naar schatting werken in de Kempen zo’n 5.000 mensen uit Oost-Europa.

De bewoners uit de buurt zijn betrokken bij de planvorming. Metaal Flex heeft een aantal toezeggingen aan de omgeving gedaan op het gebied van beheer en de verkeersafwikkeling. De gemeente heeft nog een herinrichting van de weg op het programma staan omdat omwonenden bevreesd zijn dat er een lastige verkeerssituatie ontstaat door de toename van verkeer. Metaal Flex  draagt bij in de kosten van de herinrichting.

Aantal woningen
120 studio's, 240 plaatsen
Aard gebouw
nieuwbouw
Eigenaar/verhuurder
Van Heugten Groep
Soort eigenaar
uitzendorganisatie/werkgever
Doelgroep
arbeidsmigranten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
logies
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
€ 50,- tot € 85 per persoon per week all-in
Bouwers/concept
Start
2020
Eind
Bijzonderheden

Omdat er in Bladel nu geconcentreerde huisvesting voor arbeidsmigranten is gerealiseerd, kunnen binnenkort ook woningen voor starters en mensen met een krappe beurs worden gebouwd.

Meer info Informatie over aanmelden

De woonruimten in dit pand worden toegewezen door Metaalflex aan eigen medewerkers

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.