123 Flexwonen

Flexwoningen, Brielle

Sc Voorne, Van Almondeweg, Brielle

In mei 2023 zijn op de voormalige voetbalvelden van SC Voorne in de wijk Meeuwenoord 15 flexwoningen geplaatst voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Brielle wil in totaal 25 woningen plaatsen: er komen er ook vijf aan de Provenierstraat in Vierpolders en verder vijf in Zwartewaal, op beide locaties vermoedelijk in de loop van 2024. Als de woningen niet meer nodig zijn voor de vluchtelingen dan komen ze beschikbaar voor lokale spoedzoekers en statushouders. Woonbedrijf Voorne aan Zee zal de verhuur en exploitatie voor haar rekening nemen, en is ook aanspreekpunt voor de wijkbewoners.
De woningen kunnen maximaal 10 jaar blijven staan op deze drie locaties. Daarna – of eerder, als er concrete woningbouwplannen komen – worden ze verplaatst. Omdat ze minstens 25 jaar mee gaan kunnen ze nog vele jaren elders in de gemeente worden ingezet.
De flexwoningen zijn eenvoudige, maar kwalitatief goede stacaravans (40-48 m2) voor ca. 4 personen, met een woonkamer, 1 of 2 slaapkamers en een badkamer/wc. Alle basisvoorzieningen zijn aanwezig. Omdat ze niet voldoen aan het bouwbesluit voor reguliere woningen zijn ze alleen geschikt voor bewoning voor een korte periode (ca. 6-12 maanden); ze zijn dus vooral bedoeld als doorstroomwoning.

Aantal woningen
25
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Woonbedrijf Voorne aan Zee
Soort eigenaar
gemeente, woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, statushouders, vluchtelingen
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
Bouwers/concept
Start
2023 Q2/2024
Eind
Bijzonderheden

Meer info Informatie over aanmelden

In de opvangfase worden de woningen toegewezen via de gemeente. Daarna zullen de woningen worden aangeboden via Woonnet Rijnmond.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.