Flexwoningen, Castricum

Op een braakliggend terrein in Castricum zijn in 2021 een aantal tijdelijke woningen geplaatst, bestemd voor starters, jongeren en spoedzoekers uit de eigen gemeente, en voor 15 statushouders. Huurders krijgen een contract voor max. 24 maanden.
De locatie is bestemd voor permanente woningbouw. Omdat de plannen daarvoor nog niet rond zijn kan exploitant FlexWonenNH een deel van het terrein tijdelijk (3-5 jaar) huren van eigenaar BMB Ontwikkeling. Dit op verzoek van het college van Castricum, dat moet voldoen aan afspraken over huisvesting van o.a. statushouders. Vanwege het belang van deze huisvesting betaalt de gemeente een bijdrage van € 10.000 per jaar aan de exploitant, gedurende 3 jaar.
De 48 zelfstandige studio’s (27 m2) hebben elk een eigen keuken/pantry en sanitaire voorzieningen (wc, douche en wastafel). Eén studio wordt gebruikt als technische ruimte, washok én kantoor van de beheerder op locatie. Op het terrein zijn voldoende parkeerplaatsen, ook is er een fietsenstalling.  Een NS-intercity station,  supermarkt, sportvoorzieningen en het strand zijn dichtbij.


Aantal woningen
48 flexwoningen, waarvan 15 voor statushouders, en 1 unit voor de beheerder
Eigenaar
FlexwonenNH
Start
2021
Huurprijs
€ 500, excl. servicekosten van € 131,- p/m (prijspeil 2022). Huursubsidie is mogelijk.
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, statushouders
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
Huisdieren zijn niet toegestaan.

Meer info

Informatie
over inschrijven

Informatie over inschrijven is beschikbaar op de website van FlexwonenNH.
Per contract wordt  €200,- inschrijfkosten gerekend, en 1 maand kale huur aan borg.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel