Flexwoningen De Fuik, Den Bosch

BrabantWonen bouwt aan De Fuik in ‘s-Hertogenbosch 78 nieuwe flexwoningen. Het gaat om 54 studio’s en 24 appartementen. De woningen zijn energiezuinig en van alle gemakken voorzien. Ze zijn bedoeld voor mensen die met spoed een woning zoeken, maar buiten de urgentieregeling vallen. De appartementen zijn geschikt voor een- of tweepersoonshuishoudens. De studio’s zijn bestemd voor één persoon en worden toegewezen aan studenten en jongeren tot 23 jaar. Bewoners krijgen een huurcontract van 2 jaar. Voor studenten geldt dat hun huurcontract gelijk is aan hun studieduur.

In 2019 bouwde BrabantWonen aan De Fuik ook al 60 flexwoningen verdeeld over 2 gebouwen. In deze studio’s wonen nationale en internationale studenten. In totaal staan er aan De Fuik straks 138 flexwoningen. Als alles volgens planning verloopt worden de nieuwe flexwoningen 7 en 8 april 2021 opgeleverd:
– gebouw 1 met 45 studio’s voor studenten.
– gebouw 2 met 24 appartementen voor een- of tweepersoons huishoudens en 9 studio’s voor jongeren tot 23 jaar.

De appartementen en studio’s hebben energielabel A. Ze zijn goed geïsoleerd en hebben dubbel glas (HR++). Op het dak liggen zonnepanelen die u deelt met de andere bewoners. De woningen hebben geen gasaansluiting. Alles werkt op elektriciteit. De gebouwen hebben 3 verdiepingen: begane grond, eerste en tweede verdieping. Er is geen lift. Op het terrein komen ook 3 afgesloten fietsenbergingen.


Aantal woningen
78
Eigenaar
Woningcorporatie BrabantWonen
Start
april 2021
Huurprijs
Studio: € 549,63 (incl. servicekosten), appartement € 606,37 (incl. servicekosten)
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
gescheiden mensen, jongeren, statushouders, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
campuscontract, tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven

Om in aanmerking te komen voor een van de appartementen of studio’s moet u als woningzoekende ingeschreven staan bij WoonService Regionaal. Een inschrijving kost € 10 per jaar.
De woningen worden toegewezen op basis van loting (gebouw 1), dan wel inschrijftijd of loting (gebouw2). Voor studenten geldt dat zij een voltijdstudie moeten volgen in Den Bosch.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel