123 Flexwonen

Flexwoningen, Middelharnis

Sommelsdijkse Havendijk, Middelharnis

Woningcorporatie Oost West Wonen laat 111 flexwoningen plaatsen aan de rand van Middelharnis, dichtbij voorzieningen. De eerste twee jaar zijn de woningen bestemd voor de opvang van ca 300 Oekraïense vluchtelingen. Men verwacht dat ze na die tijd ook beschikbaar komen voor andere woningzoekenden. Er zijn verschillende soorten kleine woningen: 82 twee- en  driekamerappartementen, en 29 kleine gezinswoningen. Alle woningen zijn gasloos en zeer energiezuinig, met triple beglazing, zonnepanelen en een lucht/water warmtepomp.
De units worden in twee hoven geplaatst, waarbij de huizen met de voortuinen naar elkaar toe gericht zijn. Ook komen er fietsenbergingen en 55 parkeerplaatsen. Oost West Wonen heeft bewust gekozen voor een groter type woning,  zodat de woningen daarna ook goed inzetbaar zijn voor reguliere woningzoekenden uit Goeree-Overflakkee.
Het project heeft een vergunning voor 5 jaar, met de mogelijkheid om 5 jaar te verlengen. De woningen van fabrikant Hodes kunnen vele tientallen jaren mee, verplaatsing naar een andere locatie is dus mogelijk.
In verband met een te vernieuwen persleiding op het terrein worden de units in twee delen geplaatst: fase 1 in november 2023, fase 2 in de zomer van 2024. De eerste bewoners krijgen de sleutel in het 1e kwartaal van 2024.

Aantal woningen
111
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Oost West Wonen
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, vluchtelingen
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
sociale huur
Bouwers/concept
Hodes
Start
2024 Q1
Eind
Bijzonderheden

Geïnteresseerden kunnen de bouw van de wijk volgen via de BouwApp

Meer info Informatie over aanmelden

De eerste twee jaar zijn de woningen bestemd voor vluchtelingen uit Oekraine. Daarna kunnen woningen worden aangeboden via de website van Oost West Wonen.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.