123 Flexwonen

Flexwoningen, Noord-Beveland

Nieuwstraat 101-111, Kamperland, Noord-Beveland

Gemeente Noord-Beveland wil op korte termijn in een aantal van haar kernen 25 flexwoningen laten bouwen, voor een periode van 15 jaar. In november 2023 zijn in Kamperland (Nieuwstraat) al zes woningen geplaatst.  Verder zijn er plannen voor 15 woningen in Kortgene (Galgedijk).
De woningen zijn voor 50% bestemd voor jongeren en starters (18-34 jaar), voor overige spoedzoekers (30%) en voor statushouders (20%).
De woning wordt opgeleverd met een standaard keukenblok met afzuigkap, maar zonder vloerbekleding, meubels of (inbouw)apparatuur. De (houten) wanden mogen niet beschilderd of behangen worden. De vloerafwerking mag niet verlijmd worden. In de inpandige berging bevinden zich een elektrische boiler, warmteterugwinning-unit en de aansluiting voor de wasmachine. De woning wordt verwarmd door infrarood wandpanelen, en het dak is voorzien van zonnepanelen. De kleine, betegelde tuin wordt voorzien van een erfafscheiding en een eigen berging.
De woningen zijn onderdeel van het plan van de vijf Bevelandse gemeenten –  Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal – om samen met woningcorporatie Beveland Wonen in totaal 450 flexwoningen te bouwen, in de periode 2024-2029. In de eerste fase wordt begonnen met de bouw van 200 tijdelijke huizen verdeeld over de vijf gemeenten. Zij geven de percelen gratis in bruikleen aan Beveland Wonen, die de woningen zal bouwen en beheren.

Aantal woningen
25
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Beveland Wonen
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, statushouders, vluchtelingen
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
Bouwers/concept
Heijmans
Start
2024
Eind
Bijzonderheden

Huisdieren zijn niet toegestaan.

Meer info Informatie over aanmelden

De woningen zullen worden aangeboden via ZuidWest Wonen. De leeftijdsgrens voor de starterswoningen is 35 jaar.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.