Flexwoningen, Roerdalen

Gemeente Roerdalen en Wonen Limburg laten in 2023 in elk van de zes kernen van Roerdalen flexwoningen plaatsen voor de huisvesting van vluchtelingen uit Oekraïne, statushouders en spoedzoekers. Per kern start men met zes huizen, voor ca. 24 nieuwe bewoners. Mogelijk komen hier op termijn per kern nog maximaal zes woningen bij.
In drie dorpen staat de locatie al vast: Melick (Bartelsstraat), Sint Odiliënberg (Schepersheuvel) en Vlodrop (Wassemweg). Over de locaties in Herkenbosch, Montfort en Posterholt wordt in het eerste kwartaal van 2023 een besluit genomen.
Voorlopig is de verdeling per zes woningen: één voor statushouders, drie voor Oekraïners en twee voor urgente woningzoekers uit de eigen gemeente. Als er bij de start te weinig vraag is vanuit de starters, kunnen deze woningen ook ingezet worden voor de Oekraïners. Als de vluchtelingen terugkeren naar Oekraïne, dan kunnen deze woningen eventueel weer beschikbaar komen voor de eigen lokale behoefte.  De flexwoningen kunnen 15 jaar blijven staan.
Het gekozen woningtype voor alle locaties is de Barli Base Duo. Deze woning is gasloos, heeft twee slaapkamers en biedt ruimte aan een gezin van maximaal 5 personen.


Aantal woningen
36
Eigenaar
Wonen Limburg
Start
2023
Huurprijs
sociale huur
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, ouderen, statushouders
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
Oorspronkelijk zouden de woningen al in 2022 geplaatst worden. Ze waren toen helaas niet leverbaar door de zeer grote vraag naar flexwoningen.

Meer info

Informatie
over inschrijven

Informatie over aanmelden voor het project staat t.z.t. op de website van Thuis in LimburgBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel