Flexwoningen, Wijhe

Gemeente Olst-Wijhe en woningstichting SallandWonen bouwen versneld 76 flexwoningen, voor mensen die nu een woning nodig hebben. De woningen komen op  twee locaties:  50 in Wijhe (locatie Wengelerhoek) en 26 in Olst (locatie Vink). De compacte, duurzame en energiezuinige woningen zijn een regionaal product, ontworpen en gebouwd in samenwerking met Innovatiehub Salland uit Broekland.
Er zijn drie typen woningen, elk met een kleine tuin of een balkon: 25% eenpersoons (30 m2), 55% tweepersoons (40 m2), 20% meerpersoons (65 m2). Ook de bewoners vormen een mix: 1/3 lokale starters (18-28 jaar), 1/3 lokale spoedzoekers, 1/3 Oekraïense vluchtelingen.
Bewoners hebben gezamenlijke bergingen en er komt groen in en om de buurt. Het project heeft een vergunning voor 10 jaar, als alles volgens plan verloopt krijgen de eerste huurders in het voorjaar van 2023 de sleutel. Jongeren krijgen een contract voor 5 jaar, spoedzoekers een contract van 2 jaar. De inschrijftijd blijft behouden.


Aantal woningen
50 (+ 26 in Olst)
Eigenaar
gemeente Olst-Wijhe en woningstichting SallandWonen
Start
2023
Huurprijs
sociale huur
Soort eigenaar
gemeente, woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
Regionaal ontwerp en realisatie van de woningen

Meer info

Informatie
over inschrijven

De toewijzing van de flexwoningen aan lokale starters en lokale spoedzoekers gebeurt in principe via loting door SallandWonen. Een intakegesprek maakt deel uit van de procedure.
De gemeente regelt de toewijzing aan Oekraïense vluchtelingen.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel