123 Flexwonen

Gebouw Set in IJburg, Amsterdam

Erich Salomonstraat, Amsterdam

De Alliantie heeft op IJburg in Amsterdam in samenwerking met Socius Wonen 141 studio’s en appartementen gerealiseerd in het gebouw genaamd Set. De modulaire woningen van Jan Snel konden in drie maanden worden neergezet en zijn makkelijk verplaatsbaar. De ene helft van de woningen is bestemd voor Nederlandse starters en studenten, de andere helft voor jonge vluchtelingen. Het project zal minimaal 10 jaar op deze plek blijven staan.

Het gebouw heeft een all-electric klimaatsysteem en zonnepanelen die een deel van de energie opwekken. De woningen zijn verdeeld over 4 verdiepingen, op elke verdieping is er een woongroep van 20 bewoners. Er zijn twee woningtypes: 103 studio’s van 24m² en 38 tweekamerappartementen van 32m². Op de eerste drie verdiepingen zijn er gezamenlijke woonkamers , inclusief keuken. Op de begane grond is er nog een ontmoetingsruimte. Bewoners kunnen hier allerlei activiteiten organiseren zoals, filmavonden, spelletjes spelen, taal exchanges.

Bewoners moeten van 18 t/m 27 jaar oud zijn. De woningen van Set worden allemaal met een jongerencontract verhuurd. Dit betekent dat bewoners hun inschrijftijd bij WoningNet niet kwijtraken. Een deel van de woningen bij is gereserveerd voor de leeftijdsgroep 18 t/m 22 jaar. Deze leeftijdsgrens wordt gehanteerd in verband met de huurtoeslaggrens. De huurprijs voor deze woningen verschilt dan ook van de andere woningen. De huurprijs is inclusief gas, water, elektra, internet & wasmachinegebruik.

Aantal woningen
141
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
de Alliantie in samenwerking met Socius Wonen
Soort eigenaar
marktpartij, woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, jongeren, statushouders, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
Bouwers/concept
Start
juni 2018
Eind
Bijzonderheden

veel gemeenschappelijke ruimtes

Meer info Informatie over aanmelden

Hier vind je informatie over aanmelden voor een woning in de Set via Socius

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.