123 Flexwonen

Hellingahage, Emmeloord

Hellingahage, 8302 TK Emmeloord

Woningcorporatie Mercatus heeft een aantal modulaire woningen laten plaatsen in de Emmeloordse nieuwbouwwijk Emmelhage. Door gebruik te maken van het Startblock Roots Punt-type nemen de 18 woningen niet meer plaats in dan 9 reguliere rijtjeshuizen.  De houten woningen van Startblock zijn instapklaar: ze worden volledig in de fabriek gebouwd, inclusief keuken, badkamer en elektrische installaties. Ook het transport van de huizen naar de bouwlocatie was duurzaam door het gebruik van elektrisch vervoer. Dit speciale transport maakte onderdeel uit van een subsidieprogramma “Emissieloos bouwen” waarin Startblock BV en Van Wieren Special samen werken met TNO.
De woningen zijn duurzaam (energielabel A+++, gasloos, 90% circulair) en compact (footprint 20m2, gebruiksoppervlak 60 mover drie verdiepingen). Ze worden verhuurd aan starters tussen 18 en 29 jaar (maximaal 2 personen, geen kinderen). Plafond en wanden zijn kant-en-klaar, de huurder hoeft – naast het meubilair – alleen voor vloerbedekking te zorgen. Er is geen tuin, wel een klein terras.
De woningen worden naar verwachting half april 2023 opgeleverd.

Aantal woningen
18
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Mercatus
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
sociale huur
Bouwers/concept
Startblock
Start
2023 Q2
Eind
Bijzonderheden

Meer info Informatie over aanmelden

De woningen worden aangeboden via de website van Mercatus. Jongeren van 18 t/m 22 jaar krijgen voorrang, dat geldt ook voor jongeren die al in Noordoostpolder wonen.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.