123 Flexwonen

Henri Faasdreef, Den Haag

Henri Faasdreef 194, 2492 JP Den Haag

In opdracht van gemeente Den Haag worden 70 tijdelijke huurwoningen geplaatst op een braakliggend terrein in de wijk Leidschenveen, naast het ROC Mondriaan. De huizen zijn bestemd voor ‘woonvaardige’ mensen die uit de maatschappelijke opvang komen, zij kunnen hier tijdelijk wonen in afwachting van een reguliere huurwoning. Zo komt hun plaats in een opvanginstelling vrij voor andere kwetsbare mensen. De gemeente is niet alleen opdrachtgever, maar ook investeerder. Zij gaat de units verhuren aan een maatschappelijk geëngageerde partij die veel ervaring heeft met de doelgroep. Deze instelling wordt verantwoordelijk voor de huisregels, reparaties, huurinning, sociaal beheer en aanwezige voorzieningen.
De eenkamerwoningen zijn gestoffeerd, met een leef-en slaapruimte, getegelde badkamer en een volledig ingerichte keuken met inductiekookplaat en koelkast. Ze zijn duurzaam met een hoog wooncomfort, label A energie-index en een warmtepomp die het binnenklimaat regelt. De units, Steelhouses  van DMT Modular en IQTA Projectontwikkeling, worden gestapeld en geschakeld op vijf ‘platformeilanden’ , dit vanwege de drassige ondergrond. De eilanden zijn verbonden door loopbruggen die uitkomen op een parkeerterrein met gezamenlijke bijgebouwen.
Het complex kan ca. 3 jaar blijven staan (gerekend vanaf mei 2022), waarna het terrein definitief wordt ingericht. De woonunits kunnen dan nog ca 20 jaar elders in de stad worden ingezet.

Aantal woningen
70
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Gemeente Den Haag
Soort eigenaar
gemeente, maatschappelijke organisatie
Doelgroep
uitstromers zorg
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
€ 450 per maand (prijspeil 2022)
Bouwers/concept
Start
2022 Q3
Eind
Bijzonderheden

Meer info Informatie over aanmelden

Voor de eerste huurperiode worden de huurders geselecteerd uit bestaande opvanglocaties. Er is geen open inschrijving.

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.