123 Flexwonen

Het Kleine Ros, Wijk bij Duurstede

Trekweg 1, 3961 RB Wijk bij Duurstede

Corporatie Heuvelrug Wonen werkt samen met gemeente Wijk bij Duurstede aan de realisatie van 52 flexwoningen op de locatie van de voormalige manege Het Kleine Ros. De gemeente stelt de grond beschikbaar en zorgt voor de aanleg van de openbare ruimte, de corporatie koopt en verhuurt de woningen. Deze worden rug aan rug geplaatst, waardoor ze van buitenaf gezien een huis vormen. Vanwege hun beperkte omvang (50 m2 verdeeld over drie woonlagen) zijn ze alleen geschikt voor 1 tot 2 persoonshuishoudens, of voor een eenoudergezin met kinderen.
Op de begane grond is een woonkeuken met standaard een keukenblok met inbouwapparatuur: inductiekookplaat, combimagnetron, vaatwasser en koelkast. Op de eerste verdieping is de woonkamer, op de tweede wordt geslapen. De huizen zijn uitgerust met een warmtepomp.
Minimaal 1/3 is bestemd voor statushouders en Oekraïense vluchtelingen die hun huidige onderkomen moeten verlaten vanwege een herbestemming van de opvanglocatie. De overige woningen zijn bestemd voor lokale woningzoekenden, zoals jongeren, starters en spoedzoekers.
Na sloopwerkzaamheden en bodemsanering volgt de aanleg van de infrastructuur, waarna de eerste 36 woningen in november 2023 worden opgeleverd. Begin 2024 volgen nog 16 woningen.
De units gaan tachtig jaar mee. Zeker is dat twaalf woningen permanent kunnen blijven staan: ze worden ingepast in de verkaveling van de nieuwe woonwijk De Geer III. De overige veertig blijven er maximaal vijftien jaar staan, waarna ze worden verplaatst naar nieuwbouwprojecten in De Geer III in Wijk, aan de oostkant van Cothen of het terrein met volkstuinen in Langbroek.

Aantal woningen
52
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Heuvelrug Wonen
Soort eigenaar
gemeente, woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, statushouders, vluchtelingen
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
huur onbepaalde duur, tijdelijk huurcontract
Huurprijs
maximaal € 693 per maand (prijspeil 2023)
Bouwers/concept
Startblock
Start
2023 Q4
Eind
Bijzonderheden

Meer info Informatie over aanmelden

De woningen worden verhuurd door Heuvelrug Wonen, en aangeboden via Woningnet Utrecht.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.