123 Flexwonen

Het Nico van der Horstpark in Leiden

Nico Van Der Horstpark, Leiden

Het Nico van der Horstpark in Leiden is een project van woningcorporaties Ons Doel en de Sleutels in samenwerking met de gemeente Leiden. In het park zijn 100 woningen geplaatst, verdeeld over twee gebouwen van drie woonlagen. De bouw is gestart in december 2017 en de oplevering vond plaats in april 2018. Het terrein is beschikbaar gesteld door het Hoogheemraadschap. Het Druckerfonds, Fonds 1818 en het WOZ-fonds leverden een financiële bijdrage.

De woningen zijn een concept van Barli Base en Leenders Architecten & Ingenieurs. Ze zijn in de fabriek gebouwd en kant en klaar in het park geplaatst. Er is gebruik gemaakt van duurzame materialen. De studio’s zijn goed geïsoleerd en hebben een betonnen vloer. Op het dak van het gebouw liggen zonnepanelen. In de woningen werkt alles volledig op elektra, er is geen aansluiting op gas. De verwarming gebeurt door middel van warmtepompen.

Er zijn twee soorten woningen in beide gebouwen. Op de begane grond zijn 24 3-kamerwoningen te vinden en op de eerste en tweede verdieping bevinden zich 76 1-kamerstudio’s. De 3-kamerwoningen hebben 45m² woonoppervlakte en zijn geschikt voor gezinnen met twee kinderen. De huurprijs is €592,55. De studio’s hebben een woonoppervlakte van 23m² en zijn geschikt voor één of twee personen. De huurprijs hiervan is €444,-. De huurprijzen zijn exclusief servicekosten.

De woningen zijn bedoeld voor statushouders en overige woningzoekenden van boven de 23. Er wordt samengewerkt met Stichting Vluchtelingenwerk om een fijne woonlocatie voor de bewoners te creëren. Omdat het een nieuwe woonlocatie is, bepalen de bewoners hoe het park er uit komt te zien. Tussen de gebouwen ligt een gemeenschappelijke tuin en er staat een tuinhuis.

Aantal woningen
100
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar, nieuwbouw
Eigenaar/verhuurder
Ons Doel en De Sleutels
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, statushouders, studenten, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
€444,- of €592,55
Bouwers/concept
Start
april 2018
Eind
Bijzonderheden

duurzaam en energiezuinig

Meer info Informatie over aanmelden

Informatie over inschrijven en verhuren vindt u op de website van huren in hollandrijnland

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.