Hoogackers (Oerle), Veldhoven

Woonstichting ‘Thuis heeft eind 2017 een aantal tweedehands noodwoningen laten plaatsen op het terrein achter de Rabobank en uitgaanscentrum De Kers in Oerle. De units waren eerder in gebruik als tijdelijke huisvesting voor bewoners van een zorgcentrum. Na plaatsing bleken de woningen erg gehorig te zijn, dat probleem is opgelost met extra geluidsisolatie.
Elke studio (32 m2) heeft een woon/slaapkamer met keuken en een aparte badkamer. In de keuken zit een afzuigkap, geen andere keukenapparatuur. Er is mogelijkheid voor een 2-pits elektrisch kookstel en een magnetron. Door de belasting op de elektriciteitsinstallatie is een 4-pits kookstel niet mogelijk. Er is een glasvezelaansluiting. De woningen worden verhuurd inclusief vloerbedekking, gordijnen, plafondverlichting en elektrische screens voor de ramen.  Verder beschikt het complex over een centrale wasruimte, gemeenschappelijke fietsenstalling en voldoende parkeerruimte.
De woningen zijn bestemd voor jongeren, alleenstaanden, statushouders en overige spoedzoekers. Huurders krijgen een tijdelijk contract, en behouden hun inschrijftijd. Het project heeft een vergunning voor tien jaar, als onderdeel van een breder plan van de gemeente om de druk op de woningmarkt te verlichten.


Aantal woningen
32
Eigenaar
Woonstichting ‘Thuis
Start
2017
Huurprijs
€ 552,18 incl. w/l/verwarming; € 505,18 voor jongeren18-23 jaar (prijspeil 2018)
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, statushouders, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
Huisdieren zijn niet toegestaan.

Meer info

Informatie
over inschrijven

Vrijgekomen woningen worden aangeboden via WooniezieBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel