123 Flexwonen

Hotel Port of Moerdijk voor arbeidsmigranten

Sebastiaansweg 1, 4781 PE Moerdijk

Hotel Port of Moerdijk in de gelijknamige gemeente is omgevormd tot een werknemershotel. Het hotel heeft 63 kamers. Die zijn zo ingericht dat per kamer 2 of 3 mensen kunnen wonen. In totaal gaat het dan om maximaal 146 werknemers, die 6 maanden tot maximaal 1 jaar in het hotel zullen verblijven. Het is de bedoeling dat de werknemers zich in en rond het hotel kunnen vermaken. Daarom is er een centrale woonkamer met faciliteiten en is de buitenruimte ingericht. Er zijn maaltijden verkrijgbaar en de schoonmaak wordt centraal geregeld. De verhuur wordt geregeld via de uitzendorganisatie waar de mensen in dienst zijn.

De gemeente heeft vergunning gegeven voor een tijdelijke afwijking van het bestemmingsplan. Voorwaarde was dat de werknemers korter dan 1 jaar aaneengesloten blijven, het niet om een zelfstandige woonruimte gaat en het beheer goed wordt geregeld en vastgelegd. De eigenaar van het hotel wilde ook uitbreiden tot 530 personen door een nieuw appartementencomplex naast het hotel te realiseren. Die aanvraag is echter door de gemeente afgewezen.

Update: In januari 2021 kwam het hotel negatief in de pers. Zie het item van Omroep Brabant.

Aantal woningen
63 kamers
Aard gebouw
bestaand gebouw
Eigenaar/verhuurder
Particulier
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
arbeidsmigranten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
logies
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
Bouwers/concept
Start
september 2018
Eind
Bijzonderheden

Aanvraag tot uitbreiding afgewezen

Meer info Informatie over aanmelden

De woonruimten in dit pand worden verhuurd via werkgevers/uitzendbureau’s voor huisvesting van hun medewerkers. Zie de facebookpagina van het hotel.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.