Huisvesting arbeidsmigranten, Egchel

Tuinbouwbedrijf Wijnen heeft in 2020 op eigen terrein vijftig chalets laten plaatsen voor de huisvesting van hun buitenlandse werknemers.  Gemeente Peel en Maas heeft hiervoor een ontheffing verleend voor tien jaar.
Er is plaats voor maximaal tweehonderd arbeidsmigranten; zij waren voorheen op diverse locaties gehuisvest en kunnen nu tot 5 uur per week reistijd besparen. Behalve de chalets zijn er drie tijdelijke gebouwen geplaatst die dienen voor opslag, ontspanning en techniekruimte voor voorzieningen als stroom, water en internet. Het bedrijf stelt verder ook sportfaciliteiten,  lessen Nederlands en een aantal auto’s en fietsen per vier chalets beschikbaar voor bewoners, plus wekelijks gratis gebruik van de eigen tuinbouwproducten.
Uitzendbureau AB Werkt is verantwoordelijk voor het beheer van de vierpersoonshuisjes; de huur wordt met het loon verrekend. De huisvesting is SNF-gecertificeerd (Stichting Normering Flexwonen).


Aantal woningen
50
Eigenaar
Tuinbouwbedrijf Wijnen B.V.
Start
2020
Huurprijs
Soort eigenaar
uitzendorganisatie/werkgever
Doelgroep
arbeidsmigranten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
logies
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven

De woonruimte in dit complex wordt via werkgevers of uitzendorganisaties verhuurd.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel