Jongerenwoningen, Renswoude

Gemeente Renswoude heeft in 2022 acht tijdelijke studio’s laten plaatsen voor de huisvesting van jongeren, voor een periode van 15 jaar.  De studio’s hebben een woon/slaapkamer, eigen keuken, wc en badkamer. De keukens beschikken over een inductiekookplaat en een afzuigkap, bewoners moeten zelf een koelkast en wasmachine meenemen.
Vier woningen worden toegewezen aan alleenstaande statushouders, de andere vier zijn bestemd voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar die nu al in Renswoude wonen. Van hen wordt gevraagd om de statushouders te helpen met integreren in de Renswoudse samenleving. De jongeren krijgen een contract voor vijf jaar, en bouwen in die tijd ook woonduur op bij Huiswaarts.
Bij het project zijn meerdere organisaties betrokken: Vluchtelingenwerk, Stichting Welzijn en Ondersteuning,  gemeente Renswoude, Bibliotheek Z.O.U.T.  en het Woningbedrijf van de gemeente.


Aantal woningen
8
Eigenaar
Woningbedrijf Renswoude
Start
2022
Huurprijs
Onder de “jongerengrens” (€ 442,46. Prijspeil 2022). Huurtoeslag is mogelijk.
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren, statushouders
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
-

Meer info

Informatie
over inschrijven

Inschrijving bij Huiswaarts is verplicht, maar verhuur verloopt via het Woningbedrijf.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel