123 Flexwonen

“Joods Werkdorp”, Slootdorp

Nieuwesluizerweg 42, 1774 PE Slootdorp

Bij het voormalig Joods Werkdorp in Slootdorp komt huisvesting van arbeidsmigranten: een gebouw met gemeenschapsvoorzieningen (o.a. keuken, eetzaal, wasruimtes) en zes logiesverblijven. De 120 kamers (24 m2) zijn voorzien van eigen badkamer en pantry, en geschikt voor huisvesting van één of twee personen. Het buitenterrein wordt ingericht voor zowel actieve (o.a. voetbal, basketbal) als rustige recreatie (kleine dierenweide, kruidentuin). Achter de gebouwen komen nog parkeerplaatsen en een nieuwe uitrit naar de zijkant van het terrein.
In totaal kunnen er 160 mensen worden ondergebracht. In de vergunning is opgenomen dat de arbeidsmigranten niet langer dan zes maanden aaneengesloten logies mag worden aangeboden als zij elders al een hoofdverblijf hebben, bijvoorbeeld in Polen.

Update juli 2023: de Raad van State heeft de bezwaren tegen de herontwikkeling van het Joods Werkdorp ongegrond verklaard, waardoor men kan starten de uitvoering van de plannen (huisvesting arbeidsmigranten en een Herinneringscentrum)

Aantal woningen
120
Aard gebouw
nieuwbouw
Eigenaar/verhuurder
Karel D.M.J. Vastgoed BV
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
arbeidsmigranten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
logies
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
-
Bouwers/concept
Start
2024?
Eind
Bijzonderheden

In het historische gebouw zelf komt een museum plus herinneringscentrum voor de joodse vluchtelingen uit Duitsland en Oostenrijk die hier de jaren ’30-‘40 een ambacht leerden.

Meer info Informatie over aanmelden

De woonruimte in dit complex wordt via werkgevers of uitzendorganisaties verhuurd.

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.