Kaj Munkweg, Hoofddorp

Aan de Kaj Munkweg en de Hoofdweg in Hoofddorp heeft Ymere zestig compacte huurappartementen voor starters, statushouders, reguliere en urgente woningzoekenden gerealiseerd. Aan de Kaj Munkweg zijn veertig appartementen gerealiseerd, en aan de Hoofdweg twintig. De woningen zijn bedoeld om de lange wachttijden te verkorten voor een betaalbare huurwoning, die in de Haarlemmermeer kunnen oplopen tot 18 jaar. De woningen hebben een tijdelijk karakter. De woningen aan de Kaj Munkweg zullen er 15 jaar staan en de woningen aan de Hoofdweg 25 jaar.

Het gaat op beide locaties om compacte appartementen van 30 tot 40 m2 gebruiksoppervlakte met een woonkamer, slaapkamer, eigen keuken, toilet en hal.

Van de 20 woningen aan de Hoofdweg zijn 10 woningen bedoeld voor jongeren en 10 voor statushouders. Van de 40 woningen aan de Kaj Munkweg zijn er 20 voor jongeren en 20 voor reguliere woningzoekenden. Voor huurders tot en met 27 jaar geldt het jongerencontract, dat houdt een maximale woonduur van vijf jaar in. Daarna moeten ze doorstromen, maar ze behouden wel hun inschrijfduur die ze al hadden voor het huren van deze woningen. Voor iedereen boven 27 jaar gelden normale huurcontracten en dus geen maximum woontermijn.


Aantal woningen
60 appartementen
Eigenaar
Ymere
Start
januari 2019
Huurprijs
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, jongeren, statushouders
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
nieuwbouw
Contractvorm gebruiker
huur onbepaalde duur, tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
Bouwer: Thunissen

Meer info

Informatie
over inschrijven

Per vrijgekomen woning wordt een advertentie geplaatst op WoningNet.nl. Wanneer je interesse hebt in de woning, kun je reageren op de advertentie.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel