123 Flexwonen

Keramus, Utrecht

Ravenoord 30, 3523 DB Utrecht

Op het terrein van een voormalige glashandel op het Rotsoord in Utrecht zijn in augustus 2018 twee modulaire gebouwen geplaatst met in totaal 232 studentenwoningen en 5 bedrijfsruimtes. Omdat de units permanent worden bewoond moest het complex aan strengere eisen voldoen, zoals het Bouwbesluit en een laag energieverbruik. Dankzij de luchtspouwen tussen de woningen hebben ze goede geluidsisolatie en minder contactgeluid. Om een gevarieerd gevelbeeld te krijgen zijn de vensters op vier verschillende posities geplaatst.
De prefab units hebben een buitenmaat van 3,2 x 7,7 m en een netto vloeroppervlakte van 21 m2. Ze zijn opgebouwd uit een stalen kooiconstructie met een betonvloer en houtskeletbouw-wanden en -plafond. Elke woning heeft een keukenblok en een eigen sanitaire unit met douche, wc en wastafel. Het complex bevat ook ontmoetingsruimten, drie dakterrassen, een wasserette, een fietsenstalling en een kleine parkeergarage. Het ligt op loopafstand van station Utrecht Vaartsche Rijn.
Bouwer Daiwa Housing kon het complex binnen 10 maanden opleveren, soms werden wel 16 units per dag geplaatst. De woningen zijn demontabel gestapeld en kunnen hergebruikt worden.

Aantal woningen
232
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Holland2Stay
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
studenten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
campuscontract
Huurprijs
Bouwers/concept
Start
2018 Q3
Eind
Bijzonderheden

De woningen worden gemeubileerd verhuurd, 100 aan internationale studenten van de Universiteit Utrecht en 132 aan andere studenten. Na voltooiing van hun studie moeten de bewoners binnen uiterlijk 6 maanden verhuizen.

Meer info Informatie over aanmelden

Informatie over huren in Keramus staat op de website van Holland2Stay. De minimale huurperiode is 12 maanden.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.