123 Flexwonen

Kolffpad, Leiden

Kolffpad 1, 2333 AL Leiden

Eind 2023 wordt een nieuw studentencomplex opgeleverd in het Schilperoordpark in Leiden. Er komen 289 zelfstandige woningen: eigen voordeur, eigen keuken en eigen douche/ toilet. De meeste studio’s (248) hebben een oppervlakte van 21 of 22 m2, de rest (41) is 27 m2 groot. Het overgrote deel is bestemd voor studenten onder de 23 jaar, en voor alle woningen is huurtoeslag mogelijk. Ook komen er voorzieningen (wasserette, fietsenstalling) en gemeenschappelijke ruimtes voor studie en ontspanning.
Duurzaamheid speelt een belangrijke rol: er is een groendak (met sedumplantjes) dat zorgt voor buffering van regenwater, luchtzuivering, vermindering van stedelijke hittestress en biodiversiteit. Op het dak komen ook insectenhotels, die bijen, vlinders en andere insecten moeten aantrekken. Gevels worden voorzien van groen en nestkasten voor vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen. Door de aansluiting op de stadsverwarming is het complex volledig gasvrij. De bewoners gaan er elektrisch koken met stroom die wordt opgewekt met zonnepanelen.
Het complex staat in het Bio Science Park, een mooi, groen en parkachtig campusgebied, met veel voorzieningen voor studenten. Universiteit, hogeschool en het centrum van Leiden liggen vlakbij.

Aantal woningen
289
Aard gebouw
nieuwbouw
Eigenaar/verhuurder
DUWO
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
studenten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
campuscontract
Huurprijs
ca € 320 (incl servicekosten, incl huurtoeslag. Prijspeil 2023)
Bouwers/concept
Start
2023 Q3
Eind
Bijzonderheden

Meer info Informatie over aanmelden

De studio’s zullen worden aangeboden via Room.nl

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.