123 Flexwonen

Kompaswoningen Schuttersveld Venray

Bergweg 2, 5801 EG Venray

Wonen Limburg realiseerde in voormalig verzorgingshuis Schuttersveld in Venray 35 tijdelijke woonplekken. Het complex vormt al jaren een centrale plek in de wijk en heeft een bijzondere betekenis voor de bewoners van de Venrayse wijk Noord-West. In het pand zijn nu 35 zogenaamde kompaswoningen gerealiseerd. Dit zijn woonruimten waar mensen twee tot vijf jaar kunnen wonen. In ruil daarvoor moeten ze elkaar helpen en zorgen voor de leefbaarheid in het gebouw en de omgeving.

Het gaat om 10 studio’s, 21 duo’s en 4 familieappartementen, van resp. 18 m², 36 m² en 54 m².  De appartementen liggen op de 2e en 3e verdieping en zijn niet bereikbaar via de lift. Per verdieping is een centrale was- en droogruimte ingericht en hebben de bewoners een gezamenlijke bergkast voor spullen voor gezamenlijk gebruik. Jongeren tot 28 jaar kunnen maximaal 5 jaar kompas wonen in Schuttersveld. Voor wie ouder is, is dat maximaal 2 jaar. De woningen komen in aanmerking voor huurtoeslag. Voor wie jonger dan 23 is kan dat alleen in de studio’s.

Het overige deel van Schuttersveld wordt verhuurd aan maatschappelijke organisaties.Door deze transformatie wordt de spilfunctie van het gebouw weer teruggebracht naar de wijk. Schuttersveld vormt een actieve schakel in het samen wonen, leren, zorgen en werken in de wijk.

Aantal woningen
35
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Eigenaar/verhuurder
Wonen Limburg
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, statushouders, studenten, uitstromers zorg
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
begeleid wonen, wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
resp. € 378,00, € 466,00 en € 556,00 per maand, excl. servicekosten
Bouwers/concept
Start
september 2018
Eind
Bijzonderheden
Meer info Informatie over aanmelden

Informatie over inschrijven en verhuur vindt u op de website van Wonen Limburg

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.