123 Flexwonen

Kraakselaan, Doesburg

Kraakselaan 153, 6981 HE Doesburg

Doesburg krijgt 15 tijdelijke huurwoningen op een braakliggend terrein aan de rand van de stad. De grond is eigendom van de gemeente, zij stelt deze voor twintig jaar beschikbaar aan Woonservice IJsselland. Fabrikant Vivax levert twee woningen van 44 m2, vijf van 54 m2 en acht van 63 m2. Vijf woningen worden toegewezen aan statushouders, de overige zijn beschikbaar voor starters tot 30 jaar met een sociale of maatschappelijke binding met Doesburg.  Alle bewoners hebben een buitenberging en eigen parkeerplaats. Rondom het terrein komt een hoge haag, ook voor privacy van de omwonenden. De starters moeten een motivatiebrief sturen. Van hen wordt verwacht dat ze oog hebben voor elkaar en de leefbaarheid, zich samen verantwoordelijk willen voelen voor het onderhouden van de openbare ruimte, en een bijdrage willen leveren aan de integratie van de statushouders.
De woningen bestaan uit biobased materialen, zoals een gevelbekleding van thermisch verduurzaamd vurenhout. Ook zijn ze zeer goed geïsoleerd, voorzien van zonnepanelen en hebben ze slimme technieken voor koeling en verwarming. Het energielabel is A+++.
De woningen worden eind november 2023 opgeleverd. Ze blijven hier maximaal 20 jaar staan, daarna kunnen ze nog 30 jaar ergens anders worden gebruikt: ze hebben geen vaste betonfundering, zodat ze eenvoudig kunnen worden verplaatst.

Aantal woningen
15
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Eigenaar/verhuurder
Woonservice IJsselland
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, jongeren, statushouders
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
sociale huur; de grotere woningen zijn ca € 800 p/m.
Bouwers/concept
Vivax
Start
2023 Q4
Eind
Bijzonderheden

Meer info Informatie over aanmelden

De tien starterswoningen worden verhuurd door Woonservice IJsselland. Vrijgekomen woningen worden aangeboden via Entree.

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.