KV100, Rotterdam

Aan de Persoonsdam in de wijk Feijenoord wordt in april 2023 een appartementengebouw opgeleverd met 44 flexwoningen (sociale huur). De woningen (21m2, 42m2, 63m2) hebben een mooie afwerking, zijn energiezuinig en bedoeld voor bewoning door 1 persoon of door kleine gezinnen. De meeste woningen zijn bestemd voor (jong)volwassenen, starters uit de wijk krijgen daarbij voorrang. Ook voor statushouders zijn er woningen.
De ontwikkelaar (Transformatiehaven) heeft KV100 zo duurzaam mogelijk gemaakt. Het bouwmateriaal is CLT (Cross Laminated Timber), de electriciteit komt zo veel mogelijk van zonnepanelen, en het regenwater wordt opgevangen en gebruikt voor het doorspoelen van de toiletten. Er zijn ruime bergingen voor fietsen en scooters, en er zijn drie deelauto’s, waarvoor het abonnement wordt verrekend via de servicekosten. De woningen hebben elektrische vloerverwarming, zijn bijzonder goed geïsoleerd en mede daarom vrijwel energieneutraal (minimaal A++, verschilt per positie woning). De energierekening per woning is waarschijnlijk ca €30,- p/m.
KV100 staat er in principe voor 15 jaar, tot 2038.


Aantal woningen
44
Eigenaar
Transformatiehaven
Start
2023 Q2
Huurprijs
€712 (21m²) of  €763 p/m, excl. servicekosten (indicatie, prijspeil 2022)
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
(overige) starters/spoedzoekers, gescheiden mensen, jongeren, statushouders, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
KV100 is onderdeel van het plan “StartR” om vanaf 2023 ca. 700 flexwoningen te plaatsen op verschillende locaties in Rotterdam. Deze woningen zijn bestemd voor starters én herstarters.

Meer info

Informatie
over inschrijven

Informatie over huren in het project staat op de website van TransformatiehavenBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel