Laan van Spartaan, Amsterdam West

Op de Laan van Spartaan in Amsterdam West is in september 2016 het werk gestart voor een uniek modulair gebouw van 16 hoog. Het gebouw met 361 studentenwoningen kon in slechts 12 maanden worden gerealiseerd door gebruik te maken van in de fabriek geproduceerde 3D woningen waardoor de studenten al in 2017 hun intrek konden nemen. Elke industrieel vervaardigde module is voorzien van een zelfdragend betoncasco. De volledig ingerichte woningen kunnen daardoor als een soort LEGO steentjes, direct vanaf de vrachtwagen, op elkaar worden gestapeld tot een gebouw van 16 hoog. Een nog niet eerder in Nederland vertoonde prestatie. De woningen zijn geproduceerd in de fabriek van Ursem Modulaire Bouwsystemen in Wognum. Heddes Bouw & Ontwikkeling was verantwoordelijk voor de plaatsing en afbouw.

De studentenwoningen zijn in beheer van het internationale bedrijf FIZZ Students, dat behalve in Amsterdam ook appartementen verhuurt in Bremen en Darmstadt. Een enkel appartement meet 27,5 m2, een dubbel 41 m2.  De huurprijzen liggen tussen de € 650 en € 805.


Aantal woningen
361
Eigenaar
IC Netherlands / The Fizz
Start
2017
Huurprijs
tussen € 650 en € 805. Daarnaast € 40 euro servicekosten en € 88 euro voor televisie en internet.
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
studenten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
modulair/verplaatsbaar
Contractvorm gebruiker
campuscontract
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven

Informatie over wonen bij de Spartaan en over beschikbaarheid vind je op de website van FIZZ.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel  

Trefwoorden: praktijkvoorbeelden|studenten,