Leemanstoren, Den Haag

De 70 meter hoge Leemanstoren op het Leemansplein in Den Haag biedt woonruimte voor 481 studenten. Hij werd gebouwd in opdracht van studentenhuisvester DUWO door de ontwikkelcombinatie Plegt-Vos Bouwgroep en Ten Brinke Slot Projectontwikkeling. De bouw begon medio 2017; in mei 2019 werd het opgeleverd. Een deel van de woningen is ingericht vvoor internationale studenten. Die woningen zijn volledig gestoffeerd en gemeubileerd en worden verhuurd via de onderwijsinstellingen. De overige woningen zijn voor reguliere studenten. Die zijn al  voorzien van vloerbedekking, wandafwerking en gordijnen. Huurders betalen € 348, inclusief servicekosten en na aftrek van huurtoeslag (vanaf 18 jaar). Daarvoor hebben de bewoners een studio van 21 m2 met woongedeelte, keuken en badkamer.

Het complex bevat ook een wasserette, een fietsenstalling en een gemeenschappelijke ruimte die tot stand kwam met inbreng van studenten van de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. Ook is er een bibliotheekruimte, waar studenten kunnen studeren. De twee ruimtes kunnen worden samengetrokken voor bijvoorbeeld een studentenfeestje.


Aantal woningen
481
Eigenaar
DUWO
Start
mei 2019
Huurprijs
kale huur van €418 tot €619 Incl. sevicekosten tussen €552 en €760.
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
studenten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
nieuwbouw
Contractvorm gebruiker
campuscontract
Bijzonderheden
bouwer: Plegt-Vos Bouwgroep en Ten Brinke Slot

Meer info

Informatie
over inschrijven

Informatie over inschrijven en toewijzing van de woningen vind je op de website van DUWOBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel