LH Hotel, Best

Het voormalige NH Hotel in Best, aan de rand van de wijk Batadorp, is in 2020 overgenomen door KAFRA Housing en ingericht voor de huisvesting van maximaal 140 arbeidsmigranten. LH (Labour Hotel) Best heeft 70 ruime tweepersoonskamers, alle met eigen badkamer. Ook zijn er gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een gezamenlijke keuken en ontspanningsruimte. De bewoners worden intensief begeleid door professionele Welfare Officers die 24/7 op de locatie aanwezig zijn voor service en beheer. Ook fungeren zij als centraal aanspreekpunt en verzorgen zij de contacten met de omgeving.

Voor het verblijf van zgn. short stay-migranten is geen toestemming nodig van de gemeente. Zij mogen maximaal vier maanden wonen in het hotel. Voor tachtig personen staat gemeente Best nu een verblijfsduur toe van zes maanden. Hiermee wordt voorzien in een lokale behoefte en het bevordert hopelijk dat reguliere woningen niet worden opgekocht voor kamerverhuur maar beschikbaar blijven voor starters.


Aantal woningen
70 kamers
Eigenaar
KAFRA Housing
Start
2020
Huurprijs
Soort eigenaar
marktpartij
Doelgroep
arbeidsmigranten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
logies
Aard gebouw
getransformeerd gebouw
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven

De woonruimte in het hotel wordt door Kafra Housing via werkgevers of uitzendorganisaties verhuurd.Bekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel