Lieven 1 in Amsterdam

Lieven 1 maakt onderdeel uit van het grotere “Lieven” project, dat in fasen wordt gerealiseerd in de Delflandpleinbuurt te Amsterdam. In de acht delen waar Lieven uit bestaat zitten verschillende typen woonruimtes: naast huurwoningen voor studenten en woonstarters, is hier ruimte voor bedrijven, vrije sector huur en verhuur van parkeerruimte. Afhankelijk van type woonruimte teken je een campuscontract of een jongerenhuurovereenkomst of huur je vrije sector. Om bij te dragen aan het bouwen van een community wordt er een team van zes Community Builders ingezet. Het team organiseert activiteiten voor de bewoners, stimuleert de leefbaarheid in het complex en verbindt het complex aan directe buren.

Lieven 1 is voor internationale studenten en studenten uit Nederland van 18 tot en met 27 jaar. Dit gebouw is voor niet-rokers: Lieven 1 is rookvrij! Kunstenaar Steven Leijen maakte samen met bewoners door het hele pand muurschilderingen in stripstijl die hieraan helpen herinneren. Er zijn 175 zelfstandige woningen van ca. 21 m2 met een eigen badkamer en kookgelegenheid. Daarnaast zijn er 44 onzelfstandige woningen, die een gedeelde badkamer, woonkamer en keuken hebben. Voor de onzelfstandige wooneenheden is geen huurtoeslag mogelijk.


Aantal woningen
219
Eigenaar
De Key
Start
2017
Huurprijs
Zelfstandige woningen €483,- tot €712,- Onzelfstandige woningen van €465,- tot €535,-
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
studenten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
nieuwbouw
Contractvorm gebruiker
campuscontract
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven

Voor informatie over aanmelden en de toewijzing van woningen kijk op de website van LievenBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel