Lieven 4 in Amsterdam

Lieven 4 maakt onderdeel uit van het grotere “Lieven” project, dat in fasen wordt gerealiseerd in de Delflandpleinbuurt te Amsterdam. In de acht delen waar Lieven uit bestaat zitten verschillende typen woonruimtes: naast huurwoningen voor studenten en woonstarters, is hier ruimte voor bedrijven, vrije sector huur en verhuur van parkeerruimte. Afhankelijk van type woonruimte teken je een campuscontract of een jongerenhuurovereenkomst of huur je vrije sector. Om bij te dragen aan het bouwen van een community wordt er een team van zes Community Builders ingezet. Het team organiseert activiteiten voor de bewoners, stimuleert de leefbaarheid in het complex en verbindt het complex aan directe buren.

Lieven 4 is voor bijna- of net afgestudeerde kunstenaars van 23 tot en met 27 jaar die meer willen dan wonen alleen! Woonstichting De Key werkt voor fase 4 van Lieven samen met WOW Amsterdam. WOW zorgt voor de werving van kunstenaars. Onder de voorwaarden dat deze kunstenaars jonger dan 28 jaar zijn en in het bezit zijn van een positieve uitkomst op de CAWA-toets. Lieven 4 bestaat uit 40 zelfstandige kunstenaarswoningen met een gebruiksoppervlak van 43 en 46 m2. De woningen in dit blok zijn gesitueerd om een besloten patio en voorzien van een collectief dakterras.


Aantal woningen
40
Eigenaar
De Key
Start
oktober 2019
Huurprijs
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Aard gebouw
nieuwbouw
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden

Meer info

Informatie
over inschrijven

Voor informatie over aanmelden en de toewijzing van woningen kijk op de website van LievenBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel