Logiesgebouw Agriport A7 in Hollands Kroon

Uitzendorganisatie NL-Jobs realiseerde in 2019 in Middenmeer, gemeente Hollands Kroon, een permanent logiesgebouw met 180 kamers voor 360 arbeidsmigranten. Behalve woonruimten bevat het gebouw ook gemeenschappelijke ruimten, een winkel met Oost-Europese producten en zijn er diverse sportmogelijkheden. Er zijn 113 parkeerplaatsen op het terrein. De arbeidsmigranten fietsen naar hun werk op Agriport zelf.

Het project dreigde aanvankelijk niet door te gaan omdat de provincie Noord-Holland bezwaar maakte tegen de omvang en niet akkoord ging met de door de gemeente Hollands Kroon verstrekte vergunning. Die procedure is uiteindelijk niet doorgezet. De 360 mensen die hier wonen zijn een fractie van het totaal aantal arbeidsmigranten dat in het gebied van Agriport A7 werkzaam is. Alleen voor NL-Jobs zelf zijn dat er al 1.100. NL-Jobs investeerde bijna zes miljoen euro in dit project.


Aantal woningen
180 studio's; 360 plaatsen
Eigenaar
NL-Jobs
Start
2019
Huurprijs
€ 101,85 p.p. per week all-in (2022)
Soort eigenaar
uitzendorganisatie/werkgever
Doelgroep
arbeidsmigranten
Gemengde bewoning
nee
Woonvorm
logies
Aard gebouw
nieuwbouw
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Bijzonderheden
Het hotel wordt d.m.v. geothermische warmte verwarmd door ECW (Energiecentrale Wieringermeer). Warm water wordt rechtstreeks uit een bron omhoog gepompt. Daarnaast ligt één hele vleugel vol met zonnepanelen. Het is daarmee een behoorlijk ‘groen’ pand.

Meer info

Informatie
over inschrijven

De huisvesting in dit project wordt toegewezen door uitzendbureau NL-Jobs aan eigen medewerkersBekijk alle praktijkvoorbeelden op de kaart

| Deel dit artikel