123 Flexwonen

Mahonie (Houthavens), Amsterdam

Memeleiland, Amsterdam

Corporatie Lieven de Key realiseert in de nieuwe wijk Houthavens in een aantal nieuwe gebouwen een betaalbaar én comfortabel woonconcept: veilig, schoon en prettig wonen voor jongeren tegen een zeer betaalbare huur.  Gebouw 3, Mahonie, is vergelijkbaar met het woongebouw Lariks en bestaat volledig uit semi-zelfstandige jongerenwoningen. Dit zijn driekamerwoningen, voor drie jongeren met het profiel woonstarter. Elke bewoner heeft een eigen studio (19m2) met badkamer (douche en wc), de woonkeuken (15-20m2) wordt met de twee medebewoners gedeeld. Aan de woonkeuken is een balkon of klein tuintje aan de waterzijde. Verder heeft het woongebouw een gemeenschappelijke huiskamer voor diverse activiteiten en een gezamenlijke wasruimte. Voor fietsen is ook plek in één van de drie gemeenschappelijke inpandige fietsenstallingen.
Mahonie wordt gekenmerkt door een reeks aaneen gebouwde panden met kleine portieken met eigen ingang. Per portiek worden negen tot maximaal veertien woningen gebouwd. Het woongebouw ligt tussen een autoluw gebied met een plantsoen en het water. Een groot deel van de kade zal worden ingericht als collectieve buitenruimte, zodat alle jonge bewoners plezier hebben van de groenvoorzieningen en het water.
Mahonie is bestemd voor jongeren tussen de 18 en 28 jaar die werken of bijna klaar zijn met hun studie. De woningen worden toegewezen op basis van een matchingsproces.
Het complex is opgeleverd in januari 2023.

Aantal woningen
65 woningen, elk voor 3 bewoners
Aard gebouw
nieuwbouw
Eigenaar/verhuurder
Lieven de Key
Soort eigenaar
woningcorporatie
Doelgroep
jongeren, studenten
Gemengde bewoning
ja
Woonvorm
wonen
Contractvorm gebruiker
tijdelijk huurcontract
Huurprijs
€400- €450 incl. servicekosten/internet/tv. Huurtoeslag is niet mogelijk
Bouwers/concept
Start
2023 Q1
Eind
Bijzonderheden

Meer info Informatie over aanmelden

Informatie over huren in Mahonie staat op Starten in de Houthaven

Neem contact op met verhuurder

Bevat deze projectbeschrijving onjuiste informatie? Meld ons dat s.v.p. via info@flexwonen.nl.